Visie & MissieVisie ‘Aansluiten bij jouw hulpvraag, samen een verandering teweeg brengen in jouw leven en onszelf overbodig maken.’

Missie ‘Vanuit jouw zorgbehoefte je zodanig op weg helpen, dat het weer lukt om zelfstandig aan je dromen te werken.’

De begeleiding van Somnium is gericht op verandering. Verandering vanuit je eigen kracht en kwaliteiten, gericht op wat je zelf graag wilt bereiken in je leven. Eén van onze uitgangspunten is dat ieder mens en elke situatie uniek is. Dat betekent dat bij Somnium iedereen kan rekenen op een eigen aanpak. Die begint met persoonlijk contact en elkaar goed leren kennen, ervoor zorgen dat je je op je gemak, veilig, begrepen en uiteindelijk ook geholpen voelt met de begeleiding die Somnium biedt. Wat wil je graag bereiken, waar ben je goed in, wat is moeilijk voor jou? Samen met jou, maar ook met de mensen om je heen, leggen we zo de basis voor een zorgplan dat je op weg helpt naar zelfstandigheid.

De begeleiding van Somnium is daarbij als het bouwen van een huis. Een huis waarin je je veilig kunt voelen en waarin aandacht is voor elkaar. Daarvoor is bijvoorbeeld een fundament nodig, bouwstenen, ramen, een deur en een dak. Alle onderdelen van het huis en de ruimte er omheen staan voor de waarden van Somnium.