SAM staat voor Sport Als Middel. Door mee te doen aan allerlei sport- en beweegactiviteiten leer je hoe je lijf werkt en daarmee ook hoe het in je hoofd werkt. Maar je leert ook andere dingen zoals doorzetten, rustiger worden en opkomen voor jezelf. En dat terwijl je dingen doet die jij leuk vindt!

Thuis en op school word je voortdurend uitgedaagd, vooral in je hoofd. Op school moet je opletten en ben je steeds samen met andere kinderen. Ook thuis moet je allerlei dingen doen en heb je de TV, iPad, computer en games. Als je bijvoorbeeld autisme hebt kun je door al deze uitdagingen behoorlijk in de war raken. Soms val je daardoor helemaal stil, maar je kunt er ook erg druk door worden.

SAMPagOnder1SAM
SAM verlegt de aandacht van je hoofd naar je lijf. Met sport- en spelactiviteiten leer je hoe je lijf werkt. Daardoor begrijp je ook beter hoe het in je hoofd werkt en leer je hoe je met de uitdagingen op school en thuis om kunt gaan.
SAMPagOnder2SAM
SAM betekent de dingen doen die jij leuk vindt. Daarbij word je ook uitgedaagd, maar dan in beweging. Dat is soms best spannend, maar gelukkig is je begeleider er steeds bij om je hierbij te helpen.
SAMPagOnder3SAM
Bij SAM leer je talenten te ontdekken en je zult merken dat je je veel fitter gaat voelen.
SAMPagOnder4SAM
SAM betekent heel veel buiten actief zijn in de natuur, maar ook in de sportschool. Daar doen we fitness, boksen en verdedigingssporten. SAM kan ook op school worden ingezet, bijvoorbeeld in de gymzaal. Natuurlijk kijken we heel goed wat iemand kan en zorgen we steeds voor een veilige omgeving.