DE MOESTUIN | Van Der Valk Hotel Stein-Urmond

Midden in de maatschappij, bij Hotel Van der Valk Urmond, hebben we in samenwerking met Van Der Valk een prachtige groene omgeving gecreëerd met een fruit-, groente-, kruiden- en belevingstuin. De tuin is zo ingericht dat het voor de mensen die daar komen prettig verblijven is.

De tuin is omheind met hagen en bomen en er is een waterpartij met fontein die zorgt voor een prettig geluid en een rustgevend effect door de hele tuin.

In de tuin staan verschillende bloemen en planten die uitbundig bloeien, insecten aantrekken en leven in de tuin brengen. De oogst wordt gebruikt in de keuken van het hotel. Daarnaast is er een leuke samenwerking met de imker.In de tuin werkt Somnium met kwetsbare jongeren. Hier kunnen ze zichzelf in een veilige, groene omgeving ontwikkelen en ontdekken waar hun kwaliteiten liggen. De groene omgeving brengt de cliënten rust en laat ze fysiek in beweging komen. Hierdoor participeren ze in de maatschappij en werken we samen naar een perspectief zoals onderwijs of werk.

Naast het werken aan eigen competenties en doelen, werken de cliënten in de tuin aan het ontwikkelen van hun kennis met betrekking tot voedselproductie en natuur. Doordat ze met een product bezig zijn dat verwerkt wordt in de keuken van het restaurant, vergroot dit hun eigenwaarde. Groene zorg is voor Somnium een middel om te komen tot het doel dat we voor onze cliënten voor ogen hebben .


5049