DE EFFECTEN VAN GROENE ZORG

Bij GROENE ZORG maken we gebruik van de positieve effecten die de natuur heeft op onze gezondheid. Somnium werkt hierbij samen met verschillende universiteiten die ons aanbevelingen aanreiken over de meerwaarde van GROENE ZORG.

Buiten is het heel anders dan binnen. Andere kleuren, andere geuren, frisse lucht, planten en dieren. Door dingen te doen, maar ook door dingen te ervaren leer je veel over jezelf en over anderen. Bij Somnium zetten we de natuur in zodat jij je kunt ontwikkelen en je beter kan voelen. Dit doen we op verschillende groene-zorg locaties. Op al onze terreinen ervaar je het leven vanuit de natuur. Hierdoor kun je makkelijker je hoofd leeg maken en je brein uit laten rusten. Door de ruimte die in je hoofd ontstaat en de rust die je dan ervaart kun je goed aan je doelen werken.

Kortom: het werken in het groen is praktisch, veelzeggend en plezierig en deze ervaring levert dus gezondheidswinst op. Het gebruik maken van lichaam en geest geeft je het gevoel dat je beloond wordt.


Bij GROENE ZORG zijn 3 elementen belangrijk: de omgeving (het terrein), de activiteit (de opdrachten die je doet) en de persoonlijke groei (wat heb ik geleerd of kan ik beter).

De positieve effecten die het in de natuur zijn met zich meebrengen zorgen ervoor dat je minder last hebt van stress, het helpt je om dingen beter te onthouden en zorgt ervoor dat je nieuwe vaardigheden leert en eigen maakt. Hierdoor sta je sterker in je schoenen en krijg je meer zelfvertrouwen. Daarbij leer jij hoe je voor de natuur kunt zorgen en hoe belangrijk het is om hier respectvol mee om te gaan.

Al onze groene locaties hebben elk hun eigen karakter en kwaliteiten. Deze terreinen kunnen door iedereen op een andere manier beleefd worden. Zo geeft een historische kloostertuin een andere beleving dan het open karakter van een wijngaard. Beiden bieden een andere veiligheid en geven op een andere manier een gevoel van rust.
We hebben we per locatie beschreven welke unieke kenmerken prominent aanwezig zijn. Klik voor meer informatie op een van onderstaande foto’s.
In 2021 zijn we gestart met project 'De Groene Kans' waarvan 3 terreinen onderdeel zijn. Klik voor meer informatie op onderstaande button