Het open karakter van Camping 't Geuldal in Meerssen, met de rivier De Geul en aansluitend de mergelhellingen met unieke mergelbossen, maken de camping een plek die het voor jongere kinderen uitermate geschikt maakt om er te zijn. Zo zijn er plekken waar ze kunnen ontdekken en ontwikkelen, maar waar ook het contact met de natuur opgezocht kan worden.

Camping ‘t Geuldal is een natuur camping. Van deze natuur wordt veelvuldig gebruikt gemaakt door wandelingen, activiteiten of doelgerichte opdrachten aan te bieden. Op woensdagmiddag is Somnium met kinderen en jongeren aanwezig en bieden we begeleiding op het terrein. Zo maken ze bijvoorbeeld samen iets klaar op het houtvuur of zijn ze bezig met andere groen– en buiten gerelateerde opdrachten, waarbij de sociale component en leren samenwerken de boventoon voeren. Verder zijn er dieren aanwezig die verzorgd kunnen worden en andere taken die voor de camping belangrijk zijn.

Kortom: Een natuurlijke omgeving maar toch midden in de maatschappij door de aanwezigheid van campinggasten. En een plek waar jongeren leren zich correct te gedragen en waar complimenten van gasten of de eigenaar van meerwaarde zijn.