BOB staat voor Buiten op je Best. Bij leren denken we vaak vooral aan school. Maar dat klopt natuurlijk niet helemaal. Ook buiten kun je heel veel leren. Het is er heel anders dan binnen. Andere kleuren, andere geuren, frisse lucht, planten en dieren. Door dingen te doen, maar ook door dingen te ervaren leer je veel over jezelf en over anderen. BOB kan je daar bij helpen.

Vroeger, in de tijd van onze voorouders was de band met de natuur vanzelfsprekend. Ze waren veel meer buiten dan wij nu en gebruikten hun zintuigen ook heel anders. Voelen, ruiken, horen, zien en proeven, werken in de natuur heel anders dan op school of thuis. Dat is nog steeds zo. Daarom is het fijn om lekker buiten te zijn.

Buiten leren met BOB gebeurt op verschillende buitengebieden. In Meerssen bijvoorbeeld bij Camping t Geuldal en bij wijngaard wijngaard Aldenborgh Zorg in Eys. Op deze buitengebieden ervaar je het leven vanuit de natuur. Dit is ook een goed middel om aan je doelen te werken.

logo_camping_geuldal
logo Aldenborgh Zorg
Adventure Wave laat je leren door te doen. Ervaringsleren met vallen en opstaan. Dat gebeurt via allerlei thema’s om buiten of binnen mee aan de slag te gaan. Denk aan koken en bakken of Wind-Aarde-Water-Vuur, luisteren en kijken, zien en gezien worden, vertrouwen en Bushcraft. Soms betekent dat samen flink de handen uit de mouwen steken, een andere keer moet je vooral goed luisteren en kijken naar elkaar. Als groep doe je mee aan opdrachten en spellen en help je elkaar steeds op weg.

Bij Adventure Wave leer je dingen die je helpen om je bijvoorbeeld op school goed te voelen en mee te kunnen doen, oplossingen vinden voor allerlei problemen en ook dat er verschillende wegen zijn om die oplossingen te vinden. Je leert hoe je kunt communiceren en samenwerken, vertrouwen hebben in jezelf en in de ander. Door te doen, te ERVAREN, leer je jezelf beter kennen. Waar je goed in bent en wat je nog moet leren. En daar kun je bij Adventure Wave direct mee aan de slag.